Σημαντική διάκριση στο έργο διασυνοριακής συνεργασίας «The Adriatic Olive Grove: Risk Prevention, Sustainability, Learning” του Ιονίου Πανεπιστημίου

Το έργο διασυνοριακής συνεργασίας "The Adriatic Olive Grove: Risk Prevention, Sustainability, Learning", το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA Adriatic 2007-2013 και υλοποιείται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ως Επικεφαλής Εταίρο, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο των Τιράνων της Αλβανίας και την Περιφέρεια του Ρίμινι της Ιταλίας, διακρίθηκε από την Ελληνική Διαχειριστική Αρχή ως άριστη πρακτική (best practice) στην κατηγορία “Institutional partnerships & Project management” και τιμήθηκε με πρόσκληση στο συνέδριο European Territorial Cooperation Conference: 'Promoting Best Practices and Sharing Experiences', που θα λάβει χώρα το διάστημα 8-9 Μαΐου 2014 στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του οποίου θα κάνει παρουσίασή του ο επιστημονικός υπεύθυνος Δρ. Γεώργιος Παπαϊωάννου.

Περισσότερα: Σημαντική διάκριση στο έργο διασυνοριακής συνεργασίας «The Adriatic Olive Grove: Risk...

PROVINCIA DI RIMINI: AGGIORNAMENTO PER PORTALE WEB PROGETTO “ADRIATIC OLIVE GROVE” - APRILE 2014

Workshop tenuto da parte del Dott. Stefano Cerni, referente tecnico del progetto “Adriatic Olive Grove” per la Provincia di Rimini, a studenti dell’Istituto Alberghiero di Riccione.

Περισσότερα: PROVINCIA DI RIMINI: AGGIORNAMENTO PER PORTALE WEB PROGETTO “ADRIATIC OLIVE GROVE” - APRILE 2014

Eνας ειδικός για το ελαιόλαδο μαθαίνει τους παραγωγούς πως να φτιάχνουν υψηλής ποιότητος εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Πηγή: Eνας ειδικός για το ελαιόλαδο μαθαίνει τους παραγωγούς πως να φτιάχνουν υψηλής ποιότητος εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Εντύπωση προκαλεί η μεγάλη προσέλευση παραγωγών ελαιολάδου, ελαιοτριβέων η ιδιοκτητών ελαιώνων ακόμη και από απομακρυσμένες ελαιοπαραγωγικές περιοχές στα Σεμινάρια Ελαιολάδου που οργανώνει επί σειρά ετών ο Βασίλης Φραντζολάς στην Αθήνα.

Περισσότερα: Eνας ειδικός για το ελαιόλαδο μαθαίνει τους παραγωγούς πως να φτιάχνουν υψηλής ποιότητος...

Δημιουργείται στη χώρα μας εθνικό πάνελ γευσιγνωσίας στην επιτραπέζια ελιά

Για πρώτη φορά στη χώρα μας θα δημιουργηθεί διαπιστευμένο Εθνικό Taste Panel για την επιτραπέζια ελιά, σύμφωνα με το πρότυπο του Διεθνούς Ελαιοκομικού Συμβουλίου Διεθνές Ελαιοκομικό Συμβούλιου (C.O.I.). Με την επίβλεψη της Δρ. Χρ. Τάσσου, Ερευνήτριας Α΄ του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», δημιουργήθηκε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων του Οργανισμού, πλήρως εξοπλισμένο Test Room.

Περισσότερα: Δημιουργείται στη χώρα μας εθνικό πάνελ γευσιγνωσίας στην επιτραπέζια ελιά

Eleia Extra Virgin Olilve Oil - Born where it all began

Παρακολουθείστε το video Eleia Extra Virgin Olilve Oil - Born where it all began

Βιολογική ελαιοκαλλιέργεια

Το παρόν μάθημα αποσκοπεί στην κατανόηση και εμπέδωση της βιολογικής καλλιέργειας ελιάς, όχι μόνο ως τρόπου παραγωγής, αλλά και ως γενικότερης φιλοσοφίας και γεωπονικής σκέψης. Εστιάζει στην μεθοδευμένη καλλιέργεια του βιολογικού ελαιώνα καθώς και την κατάλληλη επεξεργασία και μεταποίηση, με σκοπό την υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος με το χαμηλότερο κόστος. Τέλος, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην προβολή και προώθηση, με συγκεκριμένα παραδείγματα και λύσεις.

Περισσότερα: Βιολογική ελαιοκαλλιέργεια

The World’s Best Olive Oils for 2013

Each April in New York City, a leading panel of international experts tastes more than 700 extra virgin olive oils from every corner of the globe to determine which deserve to be known as the very best olive oils in the world.

The event is the New York International Olive Oil Competition — the largest and most important olive oil contest of the year.

The winning olive oils are sought-after by chefs, food buyers and consumers everywhere who know the value of the very highest quality extra virgin olive oils.

This year’s competition winners were announced April 18th, 2013 in New York, broadcast through the international press, featured on the leading olive oil website Olive Oil Times, and indexed right here for your convenience.

Not Your Father’s Amphora: The Best Olive Oil Package Designs for 2013

Nearly two weeks after the New York International Olive Oil Competition announced this year’s best olive oils, winning producers around the world continue to rejoice. But there are a few more awards that the competition organizers have not yet unveiled, until now.

“We had no intention of recognizing the best package designs in the first edition of this competition,” said Curtis Cord, publisher of Olive Oil Times and the president of NYIOOC. “But each day, as my staff and I received entries from all over the world, we were so inspired every time a particularly well-designed package was unwrapped.”

Cord asked well-known New York designer Debbie Millman if she and her team at Sterling Brands would judge the entries to determine the best package designs. “Not only do I happen to love olive oil, but it sounded like a fun project and I was glad to participate in an event like this, the first of its kind in New York,” said Millman.

Debbie Millman is a partner and president of the design division at Sterling Brands, a leading brand identity firm. Millman is President Emeritus of AIGA, chair of the School of Visual Arts’ master’s program in Branding, and the chairwoman of the judges for the Dieline Package Design Awards. She is the author of “Look Both Ways: Illustrated Essays on the Intersection of Life and Design.”

Millman and the Sterling Brands team assessed the entries according to these criteria: level of impact and uniqueness in the marketplace, ingenuity, distinctiveness, use of typography, use of illustration or photography and quality of structure.

The judges decided to award medals the Most Authentic and Most Innovative Packaging, and the top award for the Best Package Design overall.

IL DEBUTTO Oggi 'salpa' Rhex: 600 aziende e chef stellati in vetrina alla fiera

 

IL 'RHEX' è pronto a salpare... Debutta oggi alla fiera il nuovo Rimini horcca expo, il salone che riunisce tutte insieme (come un tempo) le manifestazioni dedicate all'alimentare e al beverage e quella delle attrezzature alberghiere (il Sia).

Saranno circa 600 le aziende presenti da oggi al 26 febbraio a Rimini Fiera, con aree tematiche dedicate alla ristorazione, al design per gli hotel, al vino, all'olio, alla birra, al pesce del Mediterraneo. Tra le sezioni a tema la Rhex innovation area, una vera e propria 'vetrina' dove verranno esposte tutte le novità suddivise per settore: dal bar alla ristorazione, dalla grande distribuzione all'ospitalità. Ci penserà un'apposita giuria a decretare i migliori prodotti, il pubblico invece potrà votare la novità 2013 più apprezzata tra quelle esposte. Ad aprire oggi Rhex sarà un'impresa da guinness dei primati: alcuni baristi tenteranno di stabilire un nuovo record realizzando il cappuccino più grande del mondo (2.500 litri) che verrà ospitato da una enorme tazza.  Il mondo della birra artigianale, da sempre protagonista a Rimini Fiera, avrà invece il suo clou con la cerimonia di premiazione del concorso per la birra dell'anno 2013. Attesi a Rhex anche i grandi nomi della cucina italiana stellata: Davide Oldani, Massimo Bottura, Sergio Mei, Marco Sacco, Andrea Aprea e Fabrizio Ferrari.

4η Συνάντηση Εταίρων, Ιταλία

Τελευταία Νέα

Επικοινωνία

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

Φόρμα επικοινωνίας